Klantgedrevenheid

“Sta eens stil bij wat de klant beweegt” – Klaas Koster

Klantgedrevenheid is het nieuwe klantgericht zijn. Klantgedrevenheid is dus meer dan alleen klantgericht of klantvriendelijk zijn, zeg maar klantgericht 2.0.

De tijd is rijp om hier als organisatie op in te spelen, want in een tijdsgeest waarin producten en diensten elkaar steeds minder ontlopen, waarbij de concurrentie steeds meer toeneemt en de klant steeds kritischer is steeds makkelijker switcht van aanbieder is het voor bedrijven noodzakelijk door zich hierop onderscheiden en profileren.

klantgedreven-dnaKlantgedreven DNA
Een klantgedreven aanpak is ‘voelbaar’ voor de klant, het is puur/echt en oprecht. Klantgedrevenheid zit in je DNA, bij de één wat meer aanwezig dan bij de ander, maar elk mens heeft in een klantgedreven DNA. Daarmee zeggen we niet dat klantgedrevenheid niet te leren is. Het is wel degelijk een vaardigheid die trainbaar is netzoals je creativiteit kan trainen. Klantgedrevenheid is te trainen maar let op: ‘het is een kunde en zeker geen kunstje!’

Klantgedrevenheid geeft uw organisatie die meerwaarde waardoor de klant graag bij u komt en graag klant bij u blijft en bijdraagt aan minimaal omzetbehoud en omzetgroei.

Klantgedrevenheid heeft met organisatiebrede verantwoordelijkheidsgevoel te maken. De klant is van de hele organisatie wie hem op dat moment ook maar ‘bedient’.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *